Elektornikai hulladékgyűjtés

A Nagykunsági Környezetvédelmi Kft. 2012. április 14-én 8 órától 11 óráig ingyenes elektronikai hulladékgyűjtési akciót szervez. Az elhasznált, szükségtelen elektromos készülékeiket térítésmentesen átvesszük és elszállítjuk. Az elektronikai hulladékaikat a város több pontján kialakított gyűjtőhelyen vesszük át.

 

Az átvevő helyek az alábbiak:

  • Kórház utca - Oroszlán Gyógyszertár előtt

  • Polgármesteri Hivatal parkolója, (Profi felől)

  • Püspökladányi út - Maros út sarok

  • Bethlen G. út - Kisújszállási út sarok

  • Sajó utca - Kisújszállási út sarok /Kiskulcsosi Ált. Isk. parkolója

Az alábbi típusú elektronikai hulladékot vesszük át:

- televízió, rádió, mikrohullámú sütő, porszívó, konyhai elektromos háztartási készülékek, számítástechnikai eszközök: számítógép, monitor, faxgép, hűtőszekrény, mosógép, egyéb elektromos készülékek.

 

Kérjük Önöket, hogy a selejtezésre váró elektronikai eszközeiket a megadott helyen és időpontban helyezzék el. Kizárólag csak a háztartásban feleslegessé vált, egy egész egységet alkotó (bontatlan), elektronikai készülékeiket vesszük át. A konténereket 11 óra után elszállítjuk.

A konténerek mellett felügyelő személyzet lesz, az elhelyezett hulladékban "turkálni", elektromos berendezést elvinni TILOS és balesetveszélyes!

Kérjük, hogy egészségünk és környezetünk érdekében éljenek a fenti lehetőséggel!

Köszönjük támogató együttműködésüket!

 

 

Lomtalanítás

Az elektronikai hulladékgyűjtést követően a Kft. 2012. április 16-tól 20-ig lomtalanítást végez a város területén.

Elszállítás:

- A szállítást a kommunális hulladékszállítással egyezően végezzük, naponta mindig azokon az utcákon, ahol a rendszeres hulladékszállítás történik.

- Az Északi külvárosi részen 2012. április 17-én kedden, a Déli külvárosi városrészen 2012. április 19-én csütörtökön történik a lomtalanítás.

- Az elszállítás reggel 700 órakor kezdődik, és a hulladékszállítás a szokott útvonalon halad. Felhívjuk a Tisztelt lakosság figyelmét, hogy a kihelyezett elszállításra váró hulladékokért az elszállítás pillanatáig a hulladék tulajdonosa felel. Ezért kérjük, hogy ne helyezzék ki napokkal korábban a lomtalanításra szánt hulladékot! Aki az adott napon nem tartózkodik otthon, illetve a hulladék felügyeletét egyéb módon (pl. szomszéd által) sem tudja megoldani, kérjük jelezze felénk az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 59/503-317, 59/503-318, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Így elkerülhetjük a felesleges munkával és a közvetlen lakókörnyezetünk szennyezésével járó kellemetlenségeket!

 

Elszállításra kerülő anyagok:

- A lomtalanítás során elsősorban használhatatlanná vált eszközöket, illetve udvar, kert, alsóépület takarításából származó hulladékokat szállítunk el:

bútordarabok, műanyag eszközök, fahulladék, ruhanemű, textíliák, üveghulladék, zsákba rakott biológiailag lebomló hulladékok, egyéb nem veszélyes anyagok.

Nem szállítunk el:

- olyan hulladékokat, amelyeket más gyűjtőpontokon díjmentesen átveszünk, illetve a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség által kiadott engedélyünk nem tesz lehetővé.

Ezek:

veszélyes anyagokat tartalmazó kiselejtezett elektromos és elektronikus berendezések (hűtőgépek, mosógépek, televíziók, rádiók, porszívók, konyhai elektromos berendezések, egyéb elektromos berendezések, számítástechnikai eszközök), fénycsövek és egyéb higanytartalmú hulladékok, nagyméretű fémhulladékok, akkumulátorok, olajhulladékok és folyékony üzemanyagok hulladékai, autógumik, gépalkatrészek, állati eredetű hulladékok.

- építési-bontási törmeléket, annak elszállítására a konténeres szállítás lehetősége adott.

- fák, cserjék, szőlők metszéséből, gallyazásából származó nagyméretű hulladékokat. Ezeket a biológiailag lebomló hulladékokat hulladéklerakó telepnél erre a célra létesített területen kell elhelyezni.

 

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a feleslegessé vált eszközeiket ezek figyelembevételével legyenek szívesek a lakóingatlanuk elé kihelyezni!

Szolgáltatásaink

A Nagykunsági Környezetvédelmi Területfejlesztési és Szolgáltató Kft. feladata Karcagon a települési szilárdhulladék összegyűjtése, rendszeres elszállítása és ártalommentes elhelyezése. A Kft. kiemelt törekvései közzé tartozik Karcag város és térségének korszerű hulladékgazdálkodásának megvalósítása, a hulladékszállítási és kezelési díjak elérhető szinten tartásával. Ezeket a célokat kizárólag a lakosság és a közületek együttműködésével lehet megvalósítani, mely részben a díjfizetési fegyelemmel, részben az újrahasznosítható hulladékok, valamint a biológiailag lebomló hulladékok külön gyűjtésével és kezelésével érhető el. Tovább »

 

Gyakori kérdések

Mi történik a szelektíven begyűjtött hulladékokkal?

A vegyesen gyűjtött hasznosítható szelektív hulladékok a beszállítást követõen válogatásra, bálázásra, majd értékesítésre, végül hasznosításra kerülnek. A szelektív hulladékgyűjtés kizárólag a lakosság együttműködésével lehetséges, ezért kérjük, járuljanak hozzá a törekvés sikeréhez!
További kérdések »