Elektronikai hulladékgyűjtési akció

A Nagykunsági Környezetvédelmi Kft. 2011. április 16-án 8 órától 11 óráig ingyenes elektronikai hulladékgyűjtési akciót szervez. Az előző évekhez hasonlóan az elhasznált, szükségtelen elektromos készülékeiket (pl.: televízió, rádió, mikrohullámú sütő, porszívó, konyhai elektromos háztartási készülékek, számítógép, monitor, faxgép, hűtőszekrény, mosógép, stb.) térítésmentesen átvesszük és elszállítjuk a város több pontján kialakított gyűjtőhelyről:

  • Kórház utca – Oroszlán Gyógyszertár előtt

  • Polgármesteri Hivatal parkolója, (Profi felől)

  • Városi Csokonai Könyvtár parkolója

  • Püspökladányi út – Maros út sarok

  • Bethlen G. út - Kisújszállási út sarok

  • Sajó utca – Kisújszállási út sarok /Kiskulcsosi Ált. Isk. parkolója

Lomtalanítás

Az elektronikai hulladékgyűjtést követően a Kft. 2011. április 18-22-ig lomtalanítást végez a város területén. A lomtalanítást a kommunális hulladékszállítással egyezően végezzük, naponta mindig azokon az utcákon, ahol a rendszeres hulladékszállítás történik. Az elszállítás reggel 700 órakor kezdődik, és a hulladékszállítás a szokott útvonalon halad. Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a kihelyezett elszállításra váró hulladékokért az elszállítás pillanatáig a hulladék tulajdonosa felel! Ezért kérjük, hogy ne helyezzék ki napokkal korábban a lomtalanításra szánt hulladékot!

Az Északi külvárosi részen 2011. április 19-én kedden, a Déli külvárosi városrészen 2011. április 21-én csütörtökön történik a lomtalanítás.

 

Húsvéti hulladékszállítás

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy 2011. április 25-én, Húsvét Hétfőn, kukás hulladékszállítás és barna zsákos begyűjtés nem lesz. Ezeken a városrészeken - ahol hétfői nap a hulladékszállítás napja -, kedden történik a hulladékok elszállítása. Kedden lesz a kukás begyűjtés, valamint a barna zsákos begyűjtés is, ezért kérjük a Tisztelt érintetteket, hogy a keddi napon szíveskedjenek a kukáikat az utcára helyezni! A következő héten a megszokott rend szerint történik a szállítás, ez kizárólag az ünnep miatt módosult!

 

Egészségünk és környezetünk érdekében kérjük éljenek a fenti lehetőségekkel, és köszönjük a támogató együttműködésüket!

 

Nagykunsági Környezetvédelmi Kft.

Szolgáltatásaink

A Nagykunsági Környezetvédelmi Területfejlesztési és Szolgáltató Kft. feladata Karcagon a települési szilárdhulladék összegyűjtése, rendszeres elszállítása és ártalommentes elhelyezése. A Kft. kiemelt törekvései közzé tartozik Karcag város és térségének korszerű hulladékgazdálkodásának megvalósítása, a hulladékszállítási és kezelési díjak elérhető szinten tartásával. Ezeket a célokat kizárólag a lakosság és a közületek együttműködésével lehet megvalósítani, mely részben a díjfizetési fegyelemmel, részben az újrahasznosítható hulladékok, valamint a biológiailag lebomló hulladékok külön gyűjtésével és kezelésével érhető el. Tovább »

 

Gyakori kérdések

Mi történik a szelektíven begyűjtött hulladékokkal?

A vegyesen gyűjtött hasznosítható szelektív hulladékok a beszállítást követõen válogatásra, bálázásra, majd értékesítésre, végül hasznosításra kerülnek. A szelektív hulladékgyűjtés kizárólag a lakosság együttműködésével lehetséges, ezért kérjük, járuljanak hozzá a törekvés sikeréhez!
További kérdések »