Füzesgyarmati hulladékszállítás

Tisztelt Füzesgyarmati Lakosság!

 

Füzesgyarmat város területén 2013. július 1-től a Nagykunsági Környezetvédelmi Kft. látja el a hulladékgazdálkodási közszolgáltatást.

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az elmúlt időszakban a hulladékgazdálkodás területét alapvetően érintő jogszabályok léptek hatályba. A 2012. évi CLXXXV. törvény (Ht.), valamint a 2013. évi LIV. törvény a rezsicsökkentések végrehajtásáról, és a 2013. évi CXIV. törvény a szippantott szennyvízre vonatkozó rezsicsökkentésről, valamint egyes törvényeknek a további rezsicsökkentéssel összefüggő módosításáról szabályozzák a 2013. július 01. után elvégzett szolgáltatások díjait. Ezek a rendelkezések szabályozzák a füzesgyarmati hulladékgazdálkodási közszolgáltatásért fizetendő díjat is.

 

A 2013. év július 1. után elvégzett szolgáltatások számlázása 2013. év augusztusában fog megtörténni. Így az első rezsicsökkentéssel módosított számlák leghamarabb augusztus hónapban kerülnek a T. Ügyfeleinkhez.

Jelenleg a közszolgáltatási díj mértékéről egyeztetést folytatunk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj felügyeletét ellátó szervezetekkel. Kizárólag az ő jóváhagyásukat követően kezdjük meg a számlázást.

 

Fő elv alapján a rezsicsökkentési szándék betartásával kívánjuk kialakítani a hulladékszállítás díjait, tehát a lakossági díj a 2013. év I. félévéhez képest - azonos mértékű szolgáltatást tekintve -, kedvezőbb lesz a II. félévtől kezdődően.

A díjak pontos meghatározásáig szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

 

Szelektív gyűjtési (sárga zsákos) tudnivalók:

  • A hasznosítható hulladékokat az üveg kivételével (műanyag, papír, fém italos doboz, italos karton stb.) vegyesen kell gyűjteni a feliratos sárga zsákokban. A zsák oldalára rá van nyomtatva, hogy milyen típusú hulladékok kerülhetnek bele. Jó tudni, hogy ezek a hulladékok a zsákok kiürítése után emberek által kerülnek további válogatásra, tehát nagyon fontos, hogy kizárólag tiszta, szennyeződésmentes hulladékok kerüljenek a zsákokba! Ha a zsák megtelik, kérjük azokat a zsákon lévő füllel, szíveskedjenek erősen megkötni!

     

  • Ha bizonytalan abban, hogy egy adott hulladék betehető-e a sárga zsákba, akkor kérjük, hogy inkább a hulladékgyűjtő edénybe (kukába) helyezze azt el! Kérjük, hogy a túl apró, vagy szennyezett hulladékokat ne tegye a sárga zsákba! A palackokat, flakonokat, az italos kartonokat, tejes dobozokat hajtogassa össze, vagy tapossa laposra!

Szelektív zsákok begyűjtési rendje 2013-ban:

augusztus 7., szeptember 4., október 2., október 30., november 27., december 27.

Kérjük, hogy ezeken a napokon helyezzék az ingatlanaik elé a sárga zsákokat!

 

Letölthető dokumentumok:

Közszolgáltatási szerződés (kukás), 2013 »

Nyilatkozat edényzetről »

 

 

Köszönjük megtisztelő együttműködésüket!

Nagykunsági Környezetvédelmi Kft.

Szolgáltatásaink

A Nagykunsági Környezetvédelmi Területfejlesztési és Szolgáltató Kft. feladata Karcagon a települési szilárdhulladék összegyűjtése, rendszeres elszállítása és ártalommentes elhelyezése. A Kft. kiemelt törekvései közzé tartozik Karcag város és térségének korszerű hulladékgazdálkodásának megvalósítása, a hulladékszállítási és kezelési díjak elérhető szinten tartásával. Ezeket a célokat kizárólag a lakosság és a közületek együttműködésével lehet megvalósítani, mely részben a díjfizetési fegyelemmel, részben az újrahasznosítható hulladékok, valamint a biológiailag lebomló hulladékok külön gyűjtésével és kezelésével érhető el. Tovább »

 

Gyakori kérdések

Mi történik a szelektíven begyűjtött hulladékokkal?

A vegyesen gyűjtött hasznosítható szelektív hulladékok a beszállítást követõen válogatásra, bálázásra, majd értékesítésre, végül hasznosításra kerülnek. A szelektív hulladékgyűjtés kizárólag a lakosság együttműködésével lehetséges, ezért kérjük, járuljanak hozzá a törekvés sikeréhez!
További kérdések »