Projekt adatlap

Projekt neve

"Házi komposztálást népszerűsítő
mintaprojekt Karcagon 2011-ben"

Projekt kódszáma

KEOP-6.2.0/A/11-2011-0065

 

A projekt helyszíne:

Nagykunsági Környezetvédelmi
Területfejlesztési és Szolgáltató Kft.

5300 Karcag Villamos utca 109/2.

 

A projekt helyrajzi száma:

6356/1

 

Igényelt támogatás:

8 606 582,-Ft

 

Projekt összköltség:

9 059 560,-Ft

 

Pályázat benyújtás dátuma:

2011.05.02.

 

A projekt megvalósulásának dátuma:

2012.11.30.

Projekt rövid összefoglalója

A projekt a házi komposztálást kívánja megismertetni és népszerűsíteni Karcagon. Célja a hulladékképződés megelőzése, valamint a hulladék újrahasznosítás fontosságának hangsúlyozása.
A házi komposztálás környezetvédelmi és gazdasági szempontból is a legelőnyösebb módja a szerves hulladék kezelésének.
A másik cél a projekt megvalósítása során a szemléletformálás, amely a házi komposztáláson túl általános környezetvédelmi és fenntarthatósági ismeretekkel is bővíti a résztvevők tudását.

 

 

Szolgáltatásaink

A Nagykunsági Környezetvédelmi Területfejlesztési és Szolgáltató Kft. feladata Karcagon a települési szilárdhulladék összegyűjtése, rendszeres elszállítása és ártalommentes elhelyezése. A Kft. kiemelt törekvései közzé tartozik Karcag város és térségének korszerű hulladékgazdálkodásának megvalósítása, a hulladékszállítási és kezelési díjak elérhető szinten tartásával. Ezeket a célokat kizárólag a lakosság és a közületek együttműködésével lehet megvalósítani, mely részben a díjfizetési fegyelemmel, részben az újrahasznosítható hulladékok, valamint a biológiailag lebomló hulladékok külön gyűjtésével és kezelésével érhető el. Tovább »

 

Gyakori kérdések

Mi történik a szelektíven begyűjtött hulladékokkal?

A vegyesen gyűjtött hasznosítható szelektív hulladékok a beszállítást követõen válogatásra, bálázásra, majd értékesítésre, végül hasznosításra kerülnek. A szelektív hulladékgyűjtés kizárólag a lakosság együttműködésével lehetséges, ezért kérjük, járuljanak hozzá a törekvés sikeréhez!
További kérdések »