Tájékoztató

 

„Közösségi összetartozás erősítése a hulladékgazdálkodási ágazatban”

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-02071

 

 

A pályázat a Terület és Településfejlesztési Operatív Program TOP-7.1.1-16-H-068-3.1 „Közösségi összetartozás erősítése – HACS tagok részére” tárgyú pályázati felhívás keretében került benyújtásra.

A PROJEKT ÖSSZEGZŐ ADATAI

 

Pályázó: Nagykunsági Környezetvédelmi, Területfejlesztési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A projekt címe: „Közösségi összetartozás erősítése a hulladékgazdálkodási ágazatban”

Projektazonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-02071

A projekt kezdete: 2021.03.01.

A projekt fizikai befejezésének napja: 2023.06.30.

Igényelt támogatás: 3.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt bemutatása

 

A Nagykunsági Környezetvédelmi Kft. kiemelten fontosnak tartja a város lakosságának szemléletváltását a szelektív hulladékok gyűjtésével kapcsolatosan. A társaságunk által végzett felmérések alapján megállapítható, hogy a lakosság körében tovább kell népszerűsíteni a hulladékok szelektív gyűjtését, melyet a birkafőző fesztiválon való bemutatkozás nagyban elősegít.

Társaságunk, mint munkáltató szembesül a munkaerőhiánnyal, valamint a megfelelő és megbízható munkaerő pótlásának nehézségével, ezért a munkaerő megtartása miatt szervez csapatépítő kirándulásokat.

A projekt első része maga a fesztivál jellegű ünnepi eseményhez kapcsolódó rendezvénysorozat egymást kővető két évben, melyen a Kft. Karcagon, helyi környezetben, a helyi közösségnek is bemutatja tevékenységét.

Az rendezvényen az alábbi programok valósulnak meg:

- a társaság tevékenységéhez kapcsolódó szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos szemléletformáló szóbeli tájékoztató

- a hagyományos (hungarikum) karcagi birkapörkölt főzése a Kft. dolgozói által

A program második része a Kft. dolgozói számára egy csapatépítő program, amely a dolgozói közösség fejlesztését célozza meg.

Szolgáltatásaink

A Nagykunsági Környezetvédelmi Területfejlesztési és Szolgáltató Kft. feladata Karcagon a települési szilárdhulladék összegyűjtése, rendszeres elszállítása és ártalommentes elhelyezése. A Kft. kiemelt törekvései közzé tartozik Karcag város és térségének korszerű hulladékgazdálkodásának megvalósítása, a hulladékszállítási és kezelési díjak elérhető szinten tartásával. Ezeket a célokat kizárólag a lakosság és a közületek együttműködésével lehet megvalósítani, mely részben a díjfizetési fegyelemmel, részben az újrahasznosítható hulladékok, valamint a biológiailag lebomló hulladékok külön gyűjtésével és kezelésével érhető el. Tovább »

 

Gyakori kérdések

Mi történik a szelektíven begyűjtött hulladékokkal?

A vegyesen gyűjtött hasznosítható szelektív hulladékok a beszállítást követõen válogatásra, bálázásra, majd értékesítésre, végül hasznosításra kerülnek. A szelektív hulladékgyűjtés kizárólag a lakosság együttműködésével lehetséges, ezért kérjük, járuljanak hozzá a törekvés sikeréhez!
További kérdések »